عسل

هر آنچیزی که باید در مورد شکرک زدن عسل بدانید

شکرک زدن عسل

آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

عسل چون یک ماده قندی و یا به اصطلاح محلول اشباع از قند است که خواه یا ناخواه و دیر یا زود شکرک می‌زند و یا در اصطلاح زنبورداری رس می‌بندد.
شکرک زدن عسل (رس بستن) یا کریستالیزاسیون، عمل عادی در محلول‌های قندی است که در عسل عوامل مختلفی باعث این اتفاق می‌شود.

 

چرا عسل طبیعی شکرک می زند؟

آنزیم دیاستاز

وجود آنزیم دیاستاز که باعث فعالیت دیاستازی در عسل می‌گردد به گفته بعضی از محققان و دانشمندان یکی از دلیل‌های رس بستن و شکرک زدن عسل است.
آنزیم دیاستاز از نظر خاصیت هیچ خاصیتی برای بدن انسان ندارد اما در عسل به عنوان یک پارامتر اصلی در آزمایش و یک زنگ خطر است. وجود میزان استاندارد آنزیم دیاستاز و در کل فعالیت دیاستازی عسل نشان دهنده تازه و خام بودن عسل است.

وجود ذرات معلق در عسل

هر آنچیزی که باید در مورد شکرک زدن عسل بدانید

وقتی با چشم مسلح حتی در بعضی از موارد با چشم غیر مسلح اثر را بررسی می‌کنیم متوجه وجود ذراتی معلق در عسل می‌شویم که می‌تواند ذرات ریز گرده گل و یا موم باشد.
این ذرات وقتی که عسل به دمای خاصی (که در ذیل به آنها اشاره می‌کنیم) می‌رسد در هسته کریستالیزاسیون قرار می‌گیرند و از این ذرات کوچک رس بستن و کریستالیزاسیون شروع می‌شود.

دما یکی از دلایل شکرک زدن عسل

عسل در حالت کلی در دمای بین ۱۰ تا ۱۸ درجه سانتیگراد شکرک می‌زند. و در دمای ۱۴ درجه سانتیگراد میل بسیار بیشتری به شکرک زدن دارد. کسانی که از عسل شکرک زده خوششان نمی‌آید باید عسل را در دمای بین ۲۵ تا ۳۵ درجه سانتیگراد نگهداری کنند.

چرا عسل‌هایی که در بازار می‌بینیم شکرک نمی‌زنند؟

هر آنچیزی که باید در مورد شکرک زدن عسل بدانید

 

چرا عسل‌هایی که در بازار می‌بینیم شکرک نمی‌زنند؟

در کل سه دسته از عسل‌هایی که آنها را با اسم عسل می‌شناسیم شکرک نمی‌زنند :

عسل‌های تقلبی که برای جلوگیری از شکرک زدن به آنها مواد شیمیایی اضافه می‌گردد.

دسته بد عسل‌هایی هستند که حرارت دیده‌اند. حرارت باعث می‌شود که هسته کریستالیزاسیون از بین برود و بعضی اوقات تا ابد هم عسل دیگر شکرک نزند،رنگ آن بازار پسندتر شود
و و مهمتر از همه باعث از بین رفتن خواص عسل و ایجاد ماده سمی در عسل به نام هیدروکسی متیل فورفورال یاHMF میشود.

۳) کریستالیزاسیون بیش از حد یکی از دلایلی است که بعضی از عسل‌ها شکرک نمی‌زنند.
درست است که ما با این عمل از شکرک زدن عسل جلوگیری می‌کنیم ولی باید بگوییم که ذرات معلق هم یکی از دلایل وجود خاصیت هستند که با فیلتراسیون بیش از حد و جدا کردن آنها از عسل عملاً خاصیت اثر را کاهش داده‌ایم.

در پیایان فقط به دو نکته توجه کنید که اولاً عسل باید طبیعی، تازه و خام باشد. و نکته دوم اینکه عسلی که شکرک نمی‌زند و یا رس نمی‌بندد را هرگز نخرید….

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *